Masz pytania? Zadzwoń do nas!
+48 796 973 414
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Pektyna Amidowana Cytrusowo-Jabłkowa do dżemów i galaretek 60 g - ADAKA

big_pektyna1.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 7,50 zł 7.50
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 92B8-29022

Opis

Pektyna amidowana cytrusowo-jabłkowa do przetworów owocowych (E440 (ii))
 
Okres przydatności do spożycia wynosi 24 miesiące od daty produkcji.
Wystarczy odjąć dwa lata od daty przydatności podanej na naszej stronie, aby zobaczyć jak świeżą mamy pektynę.
Niektórzy sprzedawcy mają zeszłoroczną.

Przeznaczona jest do przygotowywania niskosłodzonych dżemów i galaretek owocowych. 

Masa netto: 60 g

Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej (0-25˚C).

Nasze opakowanie 60 g wystarcza na 4 kg owoców + 2 kg cukru = 6 kg dżemu
 
Przykładowy sposób użycia:
Przepis na dżem niskosłodzony (ok. 33% cukru).
-Do 2 kg wybranych owoców wlać 100ml wody, zagotować.
-30g pektyny (1/2 opakowania) wymieszać z 1/3 kg cukru i wsypać do gotujących się owoców, mieszać przez 4-5 minut.
-Wsypać 2/3 kg cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. 
-Dodać sok z cytryn lub łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w odrobinie gorącej wody.
- Rozlać gorący dżem do słoików i pasteryzować dżem przez 20 minut (we wrzącej wodzie).
-Odwrócone słoiki pozostawić do ostygnięcia.
Używając soku zamiast owoców można uzyskać pyszną galaretkę.

Producent:
Naturex (były Pektowin z Jasła)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl